PlanetBio Kookospalmisuhkur 500g
17,00 €/Kg
Koostis: 100% orgaaniline kookospalmisuhkur. Pärituolumaa: Indoneesia
Enne rafineeritud valge suhkru globaliseerumist, oli kookospalmisuhkur kõige levinum magustaja Indoneesias ja teistes Kagu-Aasia riikides. Seda suhkrut ei tohi segi ajada palmisuhkruga, kuigi neid sõnu kasutatakse aegajalt sünonüümidena.
Õige kookospalmisuhkur on valmistatud kookospalmi (cocos nucifera) nektarist. Seda on siirupina, kristallidena, pastana, olenedes sellest, kui palju vett on aurustunud dehüdratsiooni käigus. Aurustumise käigus mahl pakseneb ja muudab värvi. Ta muutub läbipaistvast vedelikust tumepruuniks siirupiks, mida dehüdreeritakse edasi selleks, et saada kookospalmisuhkru graanulid. Tema maitse sarnaneb pruunile roosuhkrule ja omab kerget karamelli maitset.
Üks kookospalm toodab keskmiselt 288 liitrit suhkrumahla aastas. Intensiivses põllumajanduses kasutatakse palme aastaringselt, kuid orgaanilist tootmist pooldavad põllumehed lasevad neil puhata umbes 3-4 kuud, osad isegi kuni aasta. Kui taime mitte ülekoormata on võimalik ühel õitsemisperioodil saada nii suhkrut kui ka kookospähkleid. PCA (The Philippine Coconut Authority) määras kindlaks, et ühel õitsemisperioodil tuleb kasutada ainult poolt nektarist suhkru valmistamiseks, sel juhul ei mõjuta see kookospähklite saaki.
Kookospalmisuhkrul on:
1. Madal glükeemiline indeks - 35
2. Suur mineraalide sisaldus (kaalium, magneesium, tsink ja raud)
3. Ka B-vitamiinide sisaldus ning
4. 16 erinevat aminohapet
Retsept:
1. 1 tass kookosõli
2. 1 spl kookospalmisuhkrut
3. 2 spl mesquite pulbrit
4. 1 tl vanilje pulbrit
5. Näpuotsatäis soola
Esiteks tuleb kookosõli pooleldi sulatada. Selleks võib asetada õli purgi kuuma veega kaussi ja oodata, kuni see pehmeneb (kuid ei tohi muutuda täiesti vedelaks). Seejärel paneme tassitäie kookosõli eraldi kaussi, lisame kookospalmisuhkru, mesquite pulbri, vanilje pulbri ja soola. Segame kõik koostisosad ära ja kasutame määrdena saiale, kookidele katteks, puuviljatükkide katteks või lihtsalt niisama. Määret tuleb säilitada külmikus.
Koostis: 100% orgaaniline kookospalmisuhkur
Pärituolumaa: Indoneesia
Kasutamine: Toitude magustamisel suhkru asendajana, näiteks müslid, smuutid, tee, puuvilja salatites ja magustoitudes jne.
Tootja: PlanetBIO, Sloveenia.
Maaletooja: Loodusravi Kliinik OÜ
Koostis: 100% orgaanilised inkamarjad. Päritolumaa: Peruu
Koostis: 100% orgaaniline kakaopulber. Tootja: PlanetBIO, Sloveenia
Koostis: 100% orgaaniline odraorase pulber. Päritolumaa: Uus-Meremaa
Nature's Finest Baobabi pulber 125g
Nature's Finest Inka marjad 150g