Fiskars Folken malmpann 24cm
Ühik: tk
Laoseis: 2
Tarneaeg: 1-3 tööpäeva
Malmpann on ülihea pruunistamiseks ja praadimiseks.
Parimad biifsteegid ja hautised on alati küpsetatud malmnõudes. Ehkki paksupõhjalised praepannid on tänapäeval ka oma praadimisomadustelt väga head, ei ole need siiski ”vana head malmi” täielikult kõrvale lükanud ega asendanud.
Malmi eelised
Malm on soojusmahtuvusest tulenevalt suurepärane praadimis- ja hautamisnõu materjal. Toit küpseb ühtlaselt ja pruunistub hästi ja kuum pann püsib kaua soojana. Pann on sobilik kõikidele pliiditüüpidele, sh induktsioonpliidile. Et vältida klaaspinnaga pliidi kriimustamist ärge libistage panni pliidiplaadil. Kontrollige, et panni põhja suurus on vastavuses pliidi küttetsooniga.
Fiskars Folken malmpanni 24cm hooldus:
- Esmakordsel vaatlusel võite tootel märgata õlijälgi. Need tulenevad eelöötlemisest toiduõliga, et vältida korrosiooni transpordi ajal.
- Õlijäljed on kahjutud ega mõjuta toote funktsionaalsust. Need kaovad pärast ‘rasvapõletuse’ protseduuri, mida soovitame teha enne esmakordset kasutamist.
- Korrosioonikindluse suurendamiseks ja toidu kinnijäämise vältimiseks vajavad malmnõud ‘rasvapõletust’, mis moodustab toote pinnale kaitsva katte.
Enne esimest kasutamist:
- Enne esmakordset kasutamist peske nõud harja ja vähese nõudepesuvahendiga. Loputage hoolikalt ja kuivatage täielikult.
- Rasvapõletamiseks hõõruge väike kogus toiduõli (nt päevalilleõli või viinamarjaseemneõli) kõikidele pindadele, pühkige liigne õli ära ja kuumutage panni umbes 150 °C vähemalt üks tund.
Hooldus ja puhastamine:
- Pärast kasutamist peske sooja panni käsitsi kuuma vee ja harjaga. Kuivatage põhjalikult ja lisage kaitseks väike kogus õli.
- Puhastamiseks kasutage ainult kuuma vett; vältige nõudepesuvahendit, kuna see võib rasvapõletuse tulemust kahjustada.
- Ärge leotage vees ega peske nõudepesumasinas.
- Kinnijäänud toidujääkide korral puistake pannile soola ja õli ning eemaldage see paberrätikutega. Tõrksate plekkide korral kasutage terasvilla või abrasiivset käsna ning seejärel tehke uuesti rasvapõletus.
Kuidas kasutada:
- Pann sobib kõikidele pliiditüüpidele ja on ahjukindel kuni 270 °C.
- Enne toiduvalmistamise alustamist pange nõusse alati veidi toiduõli või võid. Ärge kuumutage tühje kööginõusid.
- Vähendage pliidiplaadi temperatuuri kohe, kui toit hakkab pruunistuma.
- Kokkupuude tugevate happeliste toiduainetega võib rasvapõletust tulemust kahjustada.
- Panni käepide läheb kasutamise ajal kuumaks – kasutage pajakindaid.
- Kriimustuste vältimiseks ärge libistage panni klaas- või keraamilisel pliidiplaadil.
- Vältige järske temperatuurimuutusi ja ärge säilitage toitu pannil.
- Vaata videost, kuidas malmpannile rasvapõletust teha:
Fiskars All Steel Pure praepann 28cm
Fiskars All Steel praepann 28cm
Fiskars All Steel vokkpann 28cm
Fiskars Norden Grill Chef grillpann 30cm
Fiskars Norden Steel praepann 28cm pinnakatteta