Fiskars Hard Face kastrul teras 1.8l
Ühik: tk
Laoseis: 6
Tarneaeg: 1-3 tööpäeva
Fiskars Hard Face kastrul teras 1.8l
Fiskars kastrul Hard Face teras 1.8 l sobib igapäevaseks kasutamiseks ka kõige nõudlikuma toidu valmistamisel. Kastrulil on kahe kurnamisavaga silikoonist kaas ja bakeliidist käepidemed, mis ei kuumene. Paks kolmekihiline põhi tagab kuumuse efektiivse ja ühtlase jaotumise – vesi läheb kiirelt keema. Kastuli siseküljel on mõõduskaala. Valmistatud Soomes.
Hooldusjuhised:
Kastrul Hard Face teras 1.8 l tuleb enne esmakordset tarvitamist pesta, loputada ja kuivatada. Kuivatamine peale pesu lööb poti särama. Teravaid abi- ja küürimisvahendeid kasutada ei tohi, kuna need võivad rikkuda põhja kaitsva oksiidikihi.
Kastrul tuleb kasutamise järel alati pesta, isegi siis, kui seda kasutatakse vee keetmiseks. Vees leiduvad aineosakesed (vask, raud, jne) jäävad nõu pinnale ja raskendavad hilisemat puhastamist. Pikaajalisel vee keetmisel mineraalid sadestuvad ja moodustub katlakivi.
Puhastusmeetodid:
-Põhjakõrbenud või kuivanud toit. Keeda nõus umbes 30 min segu, kus on vett ja tugevat puhastusvahendit (u 1 dl tavalist pesupulbrit / 1 l vee kohta). Harja, loputa ja kuivata nõu. Nõu võib jätta ka pesuainevedelikuga ligunema või kasutada spetsiaalset terase puhastamiseks mõeldud vahendit.
-Kaltsiumiplekid ja muud veest tingitud jäljed. Keeda nõus 30 min vedelikku, kus on 1 dl toiduäädikat ja 1 l vett. Harja, loputa ja kuivata. Nõu võib hõõruda ka pooliku sidruniga. Raskesti eemaldavate plekkide puhastamiseks kasuta terase puhastusvahendit.
Roostevaba teras on hügieeniline, vastupidav ja kergesti hooldatav materjal.
Tutvuge, kuidas tegutseda alljärgnevate probleemide korral:
– Nõu põhja või äärtesse kinni kõrbenud toit. Põhjuseks on tavaliselt liiga kõrge temperatuuri kasutamine. Leota nõud, keeda pesupulbri veega ja eelkõige – kasuta madalamat temperatuuri.
– Hallikasvalged täpid ja laigud. Põhjus on kõva, kõrge kaltsiumisisaldusega vesi. Kaltsium moodustab katlakivi, eriti veekannu, kuna selles keedetakse pikalt vett. Vahel raske mõista, et isegi pärast tavalist vee keetmist on vaja nõu korralikult pesta.
– Valged täpid ja laigud. Selle on põhjustanud toidusool. Lisa soola alati kas keevasse vette või juba valmis toidule.
– Pruunid täpid. Enamasti on see kuivanud toidust. See võib olla ka nn pinnarooste, mille on põhjustanud suure rauasisaldusega vesi. Vahel võib roostet eralduda vanadest veetorudest, kulunud nõudepesumasina korvidest või mõnest muust nõust. Kui roosteplekid oleks nagu poleerimiskihi all, siis võib olla tegemist ka valmistusveaga.
– Sinetav kiht. Tekib süsinikhüdraatide rikkast toidust ja võib olla võrdlemisi raske puhastada. Esineb peamiselt lusikapesades.
– Sinised laigud tekivad nõu põhja pikaajalisel tühjana kuumutamisel.
– Vikerkaarevärvid tekivad järsust temperatuuri muutusest, nt kuum nõu pannakse külma vee alla. Nähtus on täiesti ohutu ja kaob nõu esimesel kasutamisel.
– Liimiplekid, mis on jäänud tootja poolt või kaupluses pandud kleebistest võivad olla väga sitked. Ärge kraapige kareda esemega. Määrige toiduõliga või kasutage liimi või küünelaki eemaldusvahendit.
Fiskars Norden malmist haudepott 5l ovaalne
Fiskars All Steel kastrul 1.5l
Fiskars Brasserie ahjupott 4,5L/24CM emaileeritud
Fiskars Hard Face keedupott 5l
Fiskars Norden Grill Chef malmpott 30cm